Nieuwsbrief mei 2017


Een HARTelijke groet

En dank voor jullie trouwe steun en meeleven. Hierdoor kunnen we de programma’s/bouwstenen blijven aanbieden aan families in de armste wijken van Lima.
Niet alleen het werk draait door maar ook wij als gezin kunnen hierdoor redelijk in ons onderhoud voorzien.
Scholen, huishuur en gezondheidszorg zijn de grootste kosten voor een gezin als wij, in Lima.
We zijn dankbaar dat we een achterban hebben die het werk en leven hier mogelijk maakt.

Heeft u even tijd voor mij?

Vraagt een moeder na afloop van de wekelijkse woensdag avond gebedsdienst.
We kennen haar en haar gezin al 6 jaar. Een fijn gezin, dachten we…..
Ze vertelt dat haar man haar al jaren mishandeld en dat ze op het punt staat om met haar 4 kinderen van hem weg te gaan.

Dit is niet de enige schrijnende hulpvraag deze week….

We zijn dankbaar dat we in deze wijk waar zo’n 10.000 mensen wonen, een punt van Licht en Hoop mogen zijn.

Marina

Marina, een van de trouwe gezichten bij de vrouwengroep, is bevallen van een tweede kindje, een dochter.

Recent werd vastgesteld dat het meisje het syndroom van Down heeft. Terwijl Marina ons een bord soep serveert, verteld ze dat ze somber is en vermoeid.
Haar 8 weken oude dochtertje heeft medische problemen en groeit nauwelijks. Hierdoor heeft ze veel medische afspraken en moet ze soms om 5 uur ’s morgens al op pad om om 7 uur in het ziekenhuis te kunnen zijn.
Haar man werkt iedere dag als vrachtwagen chauffeur. Om 3 uur ’s nachts gaat hij naar zijn werk en komt ’s avonds rond 8 uur pas weer thuis.
Ons bezoek aan haar fleurt haar dag op. Ze bedankt ons wel een paar keer….

We zien haar met haar gezin steeds vaker tijdens de wekelijkse kerk- en gebeds- dienst.

Onderwijs voor volwassenen

Biedt volwassenen uit de wijk de kans om hun lagere of middelbare school af te maken. Slechts 1 ochtend les @ Brazos Abiertos en verder thuisstudie.
Het is intussen een groep van zo’n 30 mannen en vrouwen.

Noodhulp

Peru heeft het zwaar te verduren gehad de afgelopen maanden. Het was fijn om een steentje bij te kunnen dragen en noodhulp te verlenen in de vorm van ‘handen uit de mouwen’, maar ook door water en voedsel te geven aan hen die het hard nodig hadden.
Dank voor jullie gebed en giften.

Verhuizen of bouwen…

We zijn er nog steeds niet uit. Het liefst zouden we beginnen met de bouw van een definitief gebouw, waar de tekeningen en plannen zo goed als klaar voor zijn. We krijgen echter nog geen vergunning. ‘Gewoon beginnen….’ is wat de Peruaan zegt. Omdat er veel geld mee gemoeid is, lijkt ons dit nu nog geen verstandig besluit.
Jordi hoopt binnenkort een gesprek met de burgemeester van Cieneguilla te hebben.
We vragen jullie gebed hiervoor. Met de Peruaanse bureaucratie is dit geen gemakkelijke klus.

Blij…

Dat word je vanzelf als je door de kleuterschool van Brazos Abiertos loopt of ’s middags bij de huiswerk begeleiding binnen stapt.
Op dit moment hebben ruim 35 kinderen een sponsor. Voor 30 kinderen zoeken we nog sponsoren.
Sinds kort komt er een 3 jarig meisje met het syndroom van Down naar school.
We zijn dankbaar voor onze toegewijde staf. Dat geldt ook voor de tienerstaf die niet alleen iedere zaterdag een programma aanbieden, maar de tieners ook persoonlijk proberen te coachen.

En wijzelf… krijgen gezinsuitbreiding

Het gaat redelijk goed met ons. Jordi is recent een nieuwe therapie gestart voor zijn rug. De kinderen gaan met plezier naar school en spelen graag buiten met Amerikaanse en Peruaanse kinderen. Deze week zal Brenda bij ons komen wonen, een meisje van 10 die ons al jaren bekend is. Haar moeder is onlangs overleden. Na overleg met haar familie hebben wij als gezin besloten dat ze voorlopig bij ons mag komen wonen. Het is een ingrijpende verandering, ook voor Brenda. We vragen jullie gebed hiervoor.